Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Питки»Хляб с магданоз и чубрица

Хляб с магданоз и чубрица

ГАЛЯ ДУМАНОВАГАЛЯ ДУМАНОВА
Мастър Шеф
2261k3041k7
Хляб с магданоз и чубрица
Снимка: ГАЛЯ ДУМАНОВА
1 / 2
26/01/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
95 мин.
Порции
8
"Предлагаме занапред високите гости да се посрещат не с хляб и сол, а с хляб с магданоз и чубрица"

Необходими Продукти

  • За тестото
  • вода - 210 мл
  • яйце - 1 бр.
  • олио - 1 с.л.
  • кисело мляко - 1/2 ч.ч.
  • сол - 1 ч.л.
  • захар - 1/2 ч.л.
  • брашно - 600 г
  • мая суха - 7 г
  • За допълване на тестото
  • кашкавал - 100 г
  • За овалване
  • масло - 3 с.л.
  • магданоз - 2 с.л.
  • чубрица - 1/2 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Поставете продуктите за тестото в машината за хляб и изберете програма за тесто, 10 минути преди да свърши цикълът за месене, прибавете и кашкавала.

След като програмата свърши, извадете вече втасалото тесто от кошничката на машината и разделете на части, оформете малки топки.

Смесете мекото маслото, чубрицата и магданоза в малка купа. Форма за печене с размери около 25 см покрийте с хартия за печене. Всяко топче от тестото оваляйте в сместа от маслото и подправките и поставете топчетата в тавата на два реда, като вторият ред топчета е между тези от първия, а не точно едно върху друго.

Покрийте тавата с кърпа и оставете на топло да втаса около 40- минути или докато увеличи двойно обема си.

Пече се около 30-35 мин /или докато придобие златист цвят/ в предварително загрята на 200 градуса фурна.

Веднага се изважда от формата и се оставя за около 30 минути върху решетка, увита в кърпа.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: