Соленки от лимец със сусам

26/01/2018
Марияна
отМариянаМастър Шеф6692585935
"Ще опитате от нашите вкусни соленки от лимец със сусам, че и за още ще питате "
Приготвяне60 мин.
Готвене26 мин.
Общо86 мин.
Порции15
Сготви+1 точки
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо517
  • Преглеждания за месеца8
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

  • прясно мляко - 2 к.ч.
  • сол - 1 ч.л.
  • мас - 1 к.ч.
  • брашно от лимец - 5 к.ч.
  • яйца - 2 бр.
  • амонячна сода - 2 ч.л.
  • бял сусам - 2 шепи
  • захар - 1 щипка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Яйцата и прясното мляко ги вадим на стайна температура. Пресяваме брашното от лимец със сито в купа или съд за месене. Правим си кладенче и в него слагаме 1 щипка сол и 1 цяло яйце и 1 жълтък от второто яйце.

В прясното мляко слагаме амонячната сода и захарта и разбъркваме. Белтъка, който отделихме, го слагаме в купичка и го разбиваме с вилица.

Прясното мляко го добавяме при брашното. Вътре слагаме и маста. Маста не трябва да е разтопена. Замесваме меко тесто.

Набрашняваме си плота и прехвърляме тестото и го доомесваме.

Покриваме си тавата на фурната с хартия за печене. Разделяме тестото на две части. От всяка част оформяме топка. Всяка топка я набрашняваме и разточваме на лист.

С формичка цвете си правим соленките. Остатъка от тестото го доомесваме и пак разточваме, изрязваме с формичка и така докато свърши.

Подреждаме соленките в тавата. Намазваме ги с четка с разбитият белтък и поръсваме с бял сусам.

Печем на 220 градуса за около 13 мин. Хапваме соленките с айран. Да ви е сладко!подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар

Кулинарна Мрежа
Кулинарна Мрежа
Facebook Group · 58 301 членове
Стани част от нашата кулинарна платформа. Готви и се забавлявай със стотици кулинари от всички краища на страната!