Италианско тесто за пица

17/11/2012
Роси Трифонова
отРоси ТрифоноваДарт Вейдър9049295
"Класическо тесто са тънка хрупкава пица. Точно както италианците го правят. Направи го и ти!"
Приготвяне30 мин.
Общо30 мин.
Порции1 пица
Сготви+1 точки
57 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо674 578
  • Преглеждания за месеца10179
  • Преглеждания за седмицата2306
  • Коментирана37 пъти
  • Рейтинг4.3 от 5
  • Сготвена57

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Маята разтворете в топличката вода, като добавите захарта и солта. Оставя се настрана.

Пресейте брашното и добавете маята. Постепенно замесете гладко тесто. Накрая добавете зехтина и продължете месенето, докато мазнината се поеме напълно.

Оставете тестото да втаса до удвояване на топло място, като покриете купата му с прозрачно фолио и кърпа. Втасалото тесто може да използвате за приготвяне на пица, но и на фокача.подобни рецепти тук

5 54
4 32
3 18
2 4
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (37)

Христилияна Личева
Тестото е страхотно. Получисе страхотна пица.
14
27
deninceto
deninceto
09.03.2016 00:39
ако тесто не е хубаво и пицата не се получава...супер е тестото
14
13
Миро
Миро
06.02.2016 19:11
Водата е малко. Препоръчвам 150 гр. Солта- 1 заравнена ч.л, иначе ще е много солено. Става и с олио.
36
1
MYSTON
MYSTON
24.05.2017 14:28
Вода 55-60 мл на 100гр брашно,тестото да е еластично,меко. премесвате един път само и да почива оформено на топки за блатовете и като го разстилате ,само с ръце,без много да го дърпате
2
0
Aleee
Aleee
20.07.2016 13:06
Всяко брашно поема различно количество вода .
9
1

Виж всички коментари или напиши такъв