Усукана пита с кашкавал и сирене

27/01/2018
ВИЛИ-Виолета Матева
отВИЛИ-Виолета МатеваГуру196383969314
"Вкусна е със сирене, вкусна е и с кашкавал - но и с двете в комбинация е просто неустоима "
Приготвяне60 мин.
Готвене35 мин.
Общо95 мин.
Порции8
Сготви+1 точки
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо481
  • Преглеждания за месеца0
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбърква се маята в топла вода със захарта и оставяме да бухне 10 минути. С останалите продукти се замесва тесто и оставяме да втаса на топло 30 минути.

В купа смесваме натрошено сирене и малки кубчета нарязан кашкавал.

Втасалото тесто се разделя на три части. Всяка се разточва на кръгла кора с диаметър 30 см, намазва се с олио и поръсваме с плънка. Нареждат се една върху друга, в средата поставете чаша и от нея навън се реже на 8 сектора.

Всеки се усуква по два пъти, в широката част се прави разрез и краищата се подгъват отдолу.

Втасва още 10 минути, намазва се с разбит жълтък с 2 с.л. олио и поръсваме семена.

Печем в загрята фурна 180 градуса около 35 минути до златисто.

Изважда се, покриваме с кърпа за 5-10 минути и е готова за хапване.подобни рецепти тук

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар