Линцерово тесто

26/11/2012
Валена
отВаленаНовак
"За приготвянето на всякакви сладки, не само по Коледа, но и по всяко време на годината - запишете си рецептата за линцерово тесто "
Приготвяне30 мин.
Готвене15 мин.
Общо45 мин.
Порции20 бр.
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо8 301
  • Преглеждания за месеца1607
  • Преглеждания за седмицата1581
  • Рейтинг4.4 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пресейте брашното и пудрата захар. Към тях добавете жълтъците, маслото и лимоновите корички. Постепенно замесете гладко тесто.

Увийте го с прозрачно домакинско фолио фолио и го оставете за няколко часа (най-добре за 1 нощ) в хладилник.

От така приготвеното тесто се разточва кора с дебелина 3-5 мм и се изрязват сладки с форми по желание.

Пекат се в захряна на 170 градуса фурна до порозовяване на краищата и след това се слепват със сладко.подобни рецепти тук

5 3
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар