Gotvach.bg»Рецепти»Закуски и Печива»Кренвиршки»Меки и пухкави кренвиршки

Меки и пухкави кренвиршки

СимонаСимона
Новак
191524897
Меки и пухкави кренвиршки
Снимка: Симона
1 / 5
27/01/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
14
"Кренвиршки, които нямат нужда от реклама, а от пазач, който да ги пази от лакомници"

Необходими Продукти

  • брашно - 1кг
  • мая - 1 кубче 42 г
  • прясно мляко - 1 ч.ч.
  • яйца - 3 бр.
  • кисело мляко - 250 г
  • сол - 1 с.л.
  • захар - 1 с.л.
  • кренвирши - около 7
  • шарена сол - за поръсване
  • кашкавал
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Слагаме маята в прясното мляко да шупне със захарта, пресявам брашното в купа правя кладенец и слагам киселото мляко, яйцата, солта, замесвам меко тесто, оставам да втаса за около 20 мин.

След втасването разделям тестото на 14 топчета и всяко топче разточвам на елипса, в единия край слагам доматено пюре и кренвирш, в другия край с нож правя леки разрези и навивам на руло.

Намазвам с жълтък и поръсваме с шарена сол. Пека в предварително загрята фурна на 180 градуса за около 20 мин.

Изваждам, ръся малко кашкавал и връщам в фурната до започване на кашкавала.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: