Баница с тученица и спанак

27/01/2018
ГАЛЯ ДУМАНОВА
отГАЛЯ ДУМАНОВАГотвач1739251
"Не е ли страхотно да направиш баница с плънка, която може да откъснеш направо от градината "
Приготвяне20 мин.
Готвене40 мин.
Общо60 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо457
  • Преглеждания за месеца40
  • Преглеждания за седмицата6
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистената тученица и спанака се нарязват на ситно, бланшират се във вряща подсолена вода и се отцеждат.

Яйцата, млякото, олиото и содата се разбиват до еднородна смес, прибавя се натрошеното сирене, тученицата и спанака.

Корите се разстилат и се намазват с част от тази плънка. Навиват се па 2 кори на руло откъм дългата страна и се завиват на охлюв една около друга.

Оставят се 2 с.л. от плънката, за да се намаже баницата отгоре.

Навитите кори се редят в кръгла тава, застлана с хартия за печене.

Баницата се пече в предварително загрята на 200 градуса фурна до златист цвят.подобни рецепти тук

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар