Gotvach.bg»Рецепти»Баница»Вита Баница»Баница с тученица и спанак

Баница с тученица и спанак

ГАЛЯ ДУМАНОВАГАЛЯ ДУМАНОВА
Мастър Шеф
2261k3041k7
Баница с тученица и спанак
Снимка: ГАЛЯ ДУМАНОВА
1 / 2
27/01/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
6
"Не е ли страхотно да направиш баница с плънка, която може да откъснеш направо от градината"

Необходими Продукти

  • кори за баница - 400 г фини
  • тученица - 200 г прясна без семе
  • спанак - 150 г пресен
  • сирене - 200 г
  • кисело мляко - 1 ч.ч.
  • сода - 1 к.л.
  • яйца - 5 бр.
  • олио - 100 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистената тученица и спанака се нарязват на ситно, бланшират се във вряща подсолена вода и се отцеждат.

Яйцата, млякото, олиото и содата се разбиват до еднородна смес, прибавя се натрошеното сирене, тученицата и спанака.

Корите се разстилат и се намазват с част от тази плънка. Навиват се па 2 кори на руло откъм дългата страна и се завиват на охлюв една около друга.

Оставят се 2 с.л. от плънката, за да се намаже баницата отгоре.

Навитите кори се редят в кръгла тава, застлана с хартия за печене.

Баницата се пече в предварително загрята на 200 градуса фурна до златист цвят.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: