Крехки свински пържолки с шампанско

27/01/2018
Нина Иванова
отНина ИвановаИноватор11110322
"Шампанско и пържоли - това е най-актуалната кулинарна двойка "
Приготвяне20 мин.
Готвене60 мин.
Общо80 мин.
Порции5
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 065
  • Преглеждания за месеца18
  • Преглеждания за седмицата8
  • Рейтинг3 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • свински пържолки - 1 кг
  • майонеза - 200 г
  • лук - 3 - 4 големи глави
  • вино - 2 чаши (може и шампанско ако Ви е останало от празниците :)
  • кашкавал - 150 г
  • мазнина
  • сол
  • червен пипер
  • черен пипер
  • чесън - може и на прах
  • магданоз - сушен или пресен
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пържолките начукайте добре и овкусете с подправки на вкус (сол, червен пипер, черен пипер).

В голяма тава с намазано дъно с олио ги подредете. Отгоре поръсете с магданоза и чесъна (ако е суров, го минете през преса за чесън).

След това намажете пържолките с пласт майонеза и отгоре наредете нарязаният на кръгчета лук. Следва отново пласт майонеза.

Залейте с 2 чаши вино или шампанско и печете в силно загрята фурна 60 минути.

Преди да извадите пържолките, ги наръсете с настърган кашкавал и оставете още малко във фурната, докато се разтопи кашкавалът и се запече.

Пържолките стават невероятно крехни и сочни.

Добър апетит :)подобни рецепти тук

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар