Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Реване»Реване с шоколадова глазура

Реване с шоколадова глазура

Gergana TsvetanovaGergana Tsvetanova
Готвач
4453k7184k2
Реване с шоколадова глазура
Снимка: Gergana Tsvetanova
1 / 2
28/01/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
45 мин.
Порции
8
"Перфектният десерт - лесен, сочен и с тооолкова шоколад"

Необходими Продукти

  • ЗА БЛАТА
  • яйца - 6 бр.
  • захар - 1 ч.ч.
  • олио - 50 мл
  • прясно мляко - 100 мл
  • брашно - 2 и 1/2 ч.ч.
  • пшеничен грис - 1 ч.ч.
  • бакпулвер - 1
  • ванилия - 1
  • ЗА СИРОПА
  • захар - 2 ч.ч.
  • вода - 2 ч.ч.
  • ЗА ГЛАЗУРАТА
  • шоколад - 90 г
  • щипка сол
  • олио - 2 с.л.
  • масло - 1 с.л.
  • кокосови стърготини - за украса
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Яйцата се разбиват със захарта, олиото и прясното мляко. Добавят се пресятото с бакпулвера брашно, пшеничния грис и ванилията.

Сместа се сипва в намаслена и набрашнена тавичка, пече се на 180 градуса за 25-30 минути.

Изпеченият блат се дупчи на няколко места с вилица и се залива със студен захарен сироп.

Оставя се за 10 минути да поеме сиропа и се залива с шоколадовата глазура.

Глазурата се приготвя, като начупеният шоколад се смесва със солта, олиото и маслото.

Слага се на водна баня до пълното разтапяне.

Реването се реже на парчета и се украсява с кокосови стърготини.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Зорница Христова Михова
Зорница Христова Михова
Супер!
25.06.2023 07:34