Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Кайма»Кюфтета»Валюшци - кюфтета по загребски

Валюшци - кюфтета по загребски

IlariaIlaria
Мастър Шеф
2k3k3213k
Валюшци - кюфтета по загребски1 / 2
26/11/2012
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
45 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • хляб - 1 филия бял
  • сметана - 400 мл
  • кайма - 750 г свинска
  • сол
  • черен пипер - млян
  • яйца - 2 броя
  • магданоз - 1/2 връзка
  • брашно - 4 с.л.
  • сухари - 3 с.л. млян
  • олио - за пържене
  • прясно мляко - 100 мл
  • чесън - 1 скилидка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Натрошете филията хляб и я потопете в 100 мл сметана. Размесете каймата със сол и черен пипер и добавете хляба заедно с 1 яйце и 1/2 от скълцания ситно магданоз.

От така приготвената смес оформяйте валюшците, като всяко кюфте трябва да е с дължина 5 см и дебелина 1.5 см.

Овалвайте ги в брашно, разбито яйце и счукани сухари или галета и ги пускайте да се изпържат в обилно количество сгорещена мазнина.

Волюшците се пекат от двете страни до хубав загар.

Запържете 1 ч.л. брашно в малко согрещено олио и долейте при непрекъснато разбиване с телена бъркалка студеното мляко и сметаната.

Накрая овкусете соса със сол и черен пипер. Бъркайте го, докато се сгъсти, като добавите и скълцания чесън и останалия магданоз.

Приготвените кюфтетата по загребски полейте със соса и сложете на котлона да кипнат.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.6
56
41
31
20
10
Дай твоята оценка: