Отвара от червена боровинка за висок имунитет

28/01/2018
ВИЛИ-Виолета Матева
отВИЛИ-Виолета МатеваГуру201684573414
Приготвяне5 мин.
Готвене5 мин.
Общо10 мин.
Порции3
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо241
  • Преглеждания за месеца13
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • червени боровинки - 2 с.л. сушени
  • гореща вода - 500 мл
  • мед - 1 ч.л. по желание
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Червената боровинка е един от най-големите източници на витамин С. През зимата ни предпазва от вируси и засилва имунитета. Има силно диуретично действие и дезинфикцира.

Повлиява лечението на камъни в бъбреците и цистит. Мощен източник на Омега-3, Омега-6, на минерали и микроелементи. Екстракт от червена боровинка намалява зъбната плака и възпрепятства натрупване на бактерии в устата.

В 500 мл вода в подходящ съд се слага на котлона да заври. Добавят се 2 с.л. сухи червени боровинки, след 3 минути се изключва, покрива се с капак и оставяме за 20 минути.

После се прецежда и по желание се добавя лъжичка мед, но и така е чудесна напитка.

Стимулира имунитета, задейства защитните сили на организма.

При цистит се приема сок от боровинки. Сварената отвара се пие по 1 ч.ч. три пъти на ден.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар

Подобни от Ezine.bg

Кулинарна Мрежа
Facebook Group · 51 711 членове
Стани част от нашата кулинарна платформа. Готви и се забавлявай със стотици кулинари от всички краища на страната!