Богата зимна пилешка супа с царевица

28/01/2018
Sevdalina Irikova
отSevdalina IrikovaИноватор4972045551
"Разкошна супа с богат вкус и неустоим аромат - истинска зимна кулинарна приказка "
Приготвяне20 мин.
Готвене55 мин.
Общо75 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
6 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо636
  • Преглеждания за месеца16
  • Преглеждания за седмицата7
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг4.8 от 5
  • Сготвена6

Необходими Съставки

  • пиле - 1 бр.
  • пилешки бульон - 4 ч.ч.
  • царевица - 300 г сварена или от консерва
  • кромид лук - 1 глава, голяма
  • праз - 1 стрък
  • жълта чушка - 1 бр.
  • червена пиперка - 1 бр.
  • морков - 1 бр.
  • растителна мазнина - 3 с.л.
  • корени от магданоз - 1 връзка
  • сметана - 150 мл
  • фиде - 1 шепа
  • сол - на вкус
  • черен пипер - прясно смлян
  • магданоз - пресен
  • лимон - 1 бр., сока от плода
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пилето се измива, нарязва на порции, като отделяме гръбнака му /използвайте го за приготвяне на пилешки бульон/. Посоляваме пилешкото месо и го поръсваме с черен пипер.

Запечатваме го за кратко в тиган с 2 с.л. нагорещена растителна мазнина.

Поставяме го в дълбока тенджера и го заливаме с горещият пилешки бульон. В него добавяме корените от магданоз. Оставяме го да къкри на слаб котлон за 25 - 30 минути.

Изваждаме пилешкото месо и оставяме да се охлади. Обезкостяваме го и го нарязваме на малки късчета.

Зеленчуците - лук, праз, чушки и морков режем на ситни кубчета. Сотираме ги в тигана с мазнината от пилешкото месо.

Прибавяме ги в тенджерата заедно с пилешките късчета. Супата къкри още 10 минути. Отцеждаме царевицата и заедно с фидето ги добавяме в тенджерата. Варим още 7-8 минути до сваряване на фидето.

Поръсваме с нарязан магданоз.

Сметаната добавяме непосредствено преди сервиране на супата.

Подправяме с лимонов сок.подобни рецепти тук

5 3
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Sevdalina Irikova
Sevdalina Irikova
29.01.2018 15:30
Към състава на продуктите съм забравила да спомена картоф. Прибавете 1 бр./ голям или 2 бр., ако са по-малки/, нарязан на средни кубчета. Прибавя се заедно със сотираните зеленчуци и обезкостеното пилешко месо в бульона.
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв

Подобни от Ezine.bg

Кулинарна Мрежа
Facebook Group · 51 711 членове
Стани част от нашата кулинарна платформа. Готви и се забавлявай със стотици кулинари от всички краища на страната!