Тиганици с бакпулвер и ракия

28/01/2018
Марияна
отМариянаМастър Шеф6602565843
"Тоно толкова пухкави и сладки са, колкото изглеждат "
Приготвяне20 мин.
Готвене25 мин.
Общо45 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
6 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 312
  • Преглеждания за месеца12
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена6

Необходими Съставки

  • кисело мляко - 2/3 ч.ч.
  • яйце - 1 бр.
  • захар - 3 с.л.
  • сол - 1 щипка
  • брашно - 1 и 2/3 ч.ч. тип 650
  • бакпулвер - 1 пакетче
  • ракия - 1 с.л.
  • олио - за пържене
  • пудра захар - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пресяваме си брашното в купа. В друга купа си разбиваме с вилица яйцето със захарта и брашното. После добавяме киселото мляко при яйцето и продължаваме да разбъркваме до гладко смес.

Бакпулверът го смесваме с брашното и разбъркваме. Постепенно прибавяме брашното с бакпулвера при другите продукти и разбъркваме до еднородна смес.

Най-накрая слагаме ракията и пак разбъркваме много добре.

Загряваме олио в тенджерка на котлона. Слагаме повечко олио. Трябва олиото да е добре сгорещено. Пържим на средна температура тиганиците.

Взимаме си супена лъжица и загребваме от сместа. Слагаме в горещото олио и като се изпържи от едната страна, леко обръщаме с лъжицата.

В тенжерката пържим едновременно 5 бр. Получават се кръгчета с приятна коричка.

Слагаме в чиния, като се изпържат, и ръсим с пудра захар.

Да ви е сладко!подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар