Задушени в масло манатарки с билки

29/01/2018
Diana
отDianaПомощник Готвач98922
"Уж просто манатарки и билки, а такъв вълшебен аромат се носи из кухнята, все едно сме в приказките "
Приготвяне20 мин.
Готвене20 мин.
Общо40 мин.
Порции2
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо435
  • Преглеждания за месеца25
  • Преглеждания за седмицата4
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Желателно е да консумираме гъбите до 24 часа, за да запазим максимално полезните им качества.

След като съм набрала гъбите, ги измивам хубаво и внимателно.

След това ги нарязвам на средно едри парчета.

В това време на тигана се слага маслото (аз доливам и олио, понеже маслото е с по-ниска точка на загаряне и по този начин предпазваме да загори, разбира се олиото, може да бъде заменено и със зехтин).

Към тях прибавям гъбите и се задушават за 7-8 минути.

Докато ги задушавам, слагам и билки. Особено когато съм в гората и съм заобиколена с пресни билки, използвам мащерка и риган.подобни рецепти тук

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар