Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Пилешко месо»Пиле с кисело зеле и чесън

Пиле с кисело зеле и чесън

Величка  КалеваВеличка Калева
Чирак
84312962691
Пиле с кисело зеле и чесън
Снимка: Величка Калева
1 / 2
28/01/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
70 мин.
Общо
100 мин.
"Класическото свинско със зеле има голям конкурент в лицето на това ароматно пиле с кисело зеле и чесън"

Необходими Продукти

  • пиле - 1 бр.
  • кисело зеле - 1 средна зелка
  • чесън - 2 глави
  • олио - 8 - 9 с.л.
  • черен пипер
  • червен пипер
  • лют червен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистеното и опърлено пиле се нарязва на порции. В съда, в който ще се готви яденето, се налива олиото и се слага пилето, което се запържва до златисто, след което се добавя червеният пипер и се разбърква (добре би било червеният пипер наистина да направи яденето червено, но...).

Прибавя се нарязаното на ситно кисело зеле и почистеният чесън, но само от мустачките и горните ципи. Скилидките остават с ципата и така се слагат в яденето. Прибавя се черният пипер.

Налива се вода и толкова зелева чорба, колкото да се покрие яденето. Оставя се на бавен огън, докато яденето стане готово.

Трябва да проверите дали е нормална киселината и соленината и съответно да се добави или вода или от зелевата чорба.

Преди сервиране се поръсва с лют червен пипер - по желание.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: