Различни домашни Кренвиршки

29/01/2018
Натали Тихова
отНатали ТиховаЧирак1142311
"Едни по-различни кренвиршки, в които всички вкъщи ще се влюбят от първата хапка "
Приготвяне40 мин.
Готвене30 мин.
Общо70 мин.
Порции10
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо301
  • Преглеждания за месеца128
  • Преглеждания за седмицата5
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

  • кисело мляко - 200 г
  • яйце - 1 бр.
  • сол - 1 ч.л.
  • захар - 1 ч.л.
  • вода - 200 мл топла
  • краве масло - 4 - 5 с.л. олио или разтопено
  • суха мая - 1 п.
  • брашно - около 1 кг за меко тесто (София Мел за баница)
  • кренвирши - Pikok от Lidl
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Затопляте си в купичка киселото мляко в микровълновата за около 10-20 секунди.

Сипвате в дълбока купа заедно с разбитото яйце, солта, захарта, олиото, водата, маята и брашното.

Омесвате си меко тесто.

Оставяте да си почине, докато си обелите кренвиршите.

Разточвате си тестото и завивате, отрязвате излишната част от тестото или оформяте по желание.

Мажем с един жълтък.

Печем на 180 градуса в тавичка с хартия за печене и намазана с олио.подобни рецепти тук

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар