Пълнени постни чушки

19/11/2012
от фифиНовак
"Тези постни пълнени чушки са толкова вкусни, че сме готови да станем вегетарианци за ден-два "
Приготвяне30 мин.
Готвене60 мин.
Общо90 мин.
Порции8
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо13 976
  • Преглеждания за месеца75
  • Преглеждания за седмицата2
  • Коментирана3 пъти
  • Рейтинг4,4 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Отрежете капачета на чушките и ги почистете от семето. Загрейте мазнина и запържете скълцания праз, след което добавете червения пипер и скълцания магданоз.

Добавете предварително изплакнатия ориз и бъркайте, докато и той се запържи. Прибавете гриса. Добавете 1 ч.ч. гореща вода, в която сте разтворили 1/2 от кубчето бульон, и разбъркайте, докато оризът набъбне. Овкусете с черен пипер и при нужда сол и оставете плънката да изстине.

Разбъркайте я с натрошеното сирене. Напълнете чушките с плънката. Потапяйте отвора им в брашно, слагайте капачетата им и ги подреждайте с подмазнена тава.

Долейте малко по-малко от 2 ч.ч. вода, в която сте разтворили останалия бульон. Покрийте тавата с фолио и го надупчете отгоре с шишче.

Сложете пълнените чушки да се пекат за около 45 минути в загряна фурна, след което махнете фолиото и ги доопечете. Поднесете пълнените чушки с чеснов млечен сос.подобни рецепти тук

5 5
4 3
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (3)

Гого
Гого
20.12.2014 14:58
Къде забрави морковите,а не може ли и малко домати да се сложат?
1
0
Maxim Lavrov
Maxim Lavrov
07.03.2014 16:26
Щом е постно не трябва да има сирене !
2
0
Петра
Петра
20.11.2012 15:57
Много индересна рецепта!
1
0

Виж всички коментари или напиши такъв