Селска свинска яхния

29/01/2018
Диана Костова
отДиана КостоваПомощник Готвач1223
"Бързо, лесно и много вкусно. Със селските гозби човек никога няма да остане гладен."
Приготвяне15 мин.
Готвене60 мин.
Общо75 мин.
Порции8
Сготви+1 точки
15 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо2 635
  • Преглеждания за месеца1484
  • Преглеждания за седмицата136
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена15

Необходими Съставки

  • свинско месо - 500 г
  • лук - 3 големи глави
  • брашно - 2 супени лъжици
  • мазнина - 4 с.л.
  • домати - 2 с.л. доматено пюре
  • червен пипер
  • чушки - 2 червени и 2 зелени чушки
  • маг­даноз
  • сол
  • черен пипер
  • дафинов лист
  • кимион - 1 - 2 щипки
  • мащерка - 1/2 ч.л.
  • риган - 1/2 ч.л.
* мерки и количества

Видео Рецепта

Начин на приготвяне

Свинското месо се нарязва на средно големи парчета, след което се овалва в брашното и се запържва в сгорещената мазнина. Прибавяме нарязания лук и след като се запържи доливаме гореща вода 500 мл. Добавяме доматеното пюре.

Оставете манджата да се задушава за 15 -20 мин. до омекване на свинското.

Добавят се нарязаните на кръгчета чушки. Задушава се за 10 минути. Добавяме подправките, задушаваме за 5 - 10 мин. Наръсваме с накълцан магданоз на вкус.

Поднесете ястието топло.подобни рецепти тук

5 6
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар