Майонеза от водата на варен боб

30/01/2018
Diana
отDianaПомощник Готвач93918
"Задължително хвърляте първата вода, но водата от сварения боб пазете - става невероятна майонеза "
Приготвяне15 мин.
Общо15 мин.
Сготви+1 точки
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо2 382
  • Преглеждания за месеца165
  • Преглеждания за седмицата34
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

  • сварен боб - 150 мл течност (или от домашна консерва)
  • дижонска горчица - 1 ч.л.
  • черен пипер - 1/2 ч.л. млян
  • лимонов сок - 1 с.л.
  • олио - около 600 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Аз имах домашна консерва боб и ползвам течността от него.

Течността я пресипвам в купата на пасатора или може да ползвате и буркан или в друг подходящ съд за разбиване.

После добавям дижонска горчица, мляния черен пипер и лимоновия сок.

Включвам пасатора на високи обороти, като го държа ниско долу.

Постепенно започвам да вдигам пасатора нагоре, без да бързам, и на тънка струйка се налива олио до хубавото сгъстяване.

След като се уверя, че течността е достатъчно гъста, разбърквам добре, за да получите изцяло хомогенна смес и да не остане неразбито олио.

Покривам съда с нещо, съхранявам в хладилник и се наслаждавам на вкусна домашна майонеза от боб.подобни рецепти тук

5 6
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар