Кекс с ориз и прясно мляко

30/01/2018
Таня
отТаняМастър Шеф129513818263
"Кекс за закуска - това си е истинска класика "
Приготвяне20 мин.
Готвене30 мин.
Общо50 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
8 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо899
  • Преглеждания за месеца29
  • Преглеждания за седмицата8
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена8

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Слагаме ориза да се вари. След като е готов, го оставяме на страна, за да изстине.

В купа счукваме яйцата и прибавяме кристалната захар и разбиваме добре.
Към сместа добавяме прясното мляко и олиото.

В друга купа смесваме бакпулвера с брашното и ванилията, като ги пресяваме.

На части смесваме брашното към мократа смес.

Готовия сварен ориз смесваме с пудрата захар, овесените ядки и нискомасленото какао.

В кексова форма, която предварително сме намазали с масло, изсипваме първо сместа с яйцата и брашното, а отгоре слагаме и ориза с останалите съставки.

Печем в предварително загрята фурна на 170 градуса до готовност.

Поръсваме кекса със пудрата захар.подобни рецепти тук

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар