Крехко печено заешко

30/01/2018
Анонимен
отАнонименПомощник Готвач812869
"Това е най-вкусното зайче, което ще опитате - честа готварска "
Приготвяне10 мин.
Готвене150 мин.
Общо160 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
7 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо4 537
  • Преглеждания за месеца318
  • Преглеждания за седмицата35
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена7

Необходими Съставки

  • заек - 1 бр., нарязан на порции, без вътрешностите
  • лук - 1 бр.
  • чесън - 1 глава
  • моркови - 1 бр.
  • гъби - 200 г
  • дафинов лист - 1 бр.
  • черен пипер - 6 - 7 зърна
  • бахар - 5 - 6 зърна
  • бяло вино - 1/2 ч.ч.
  • вода - 1 ч.ч.
  • За маринатата
  • олио - 1 к.ч.
  • червен пипер - 1 с.л.
  • черен пипер - 1 ч.л. , смлян
  • чубрица - 1 ч.л. (ситно смляна)
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В тавата, в която ще печем заека, слагаме олиото, черния и червен пипер, чубрицата и солта и объркваме добре.

В тази марината хубаво овалваме порциите заешко. След това добавяме нарязания лук (ако имате балучки, още по-добре), моркова на кръгчета, чесъна (цял или на скилидки), даф. лист, бахар и черен пипер на зърна. Ако имаме гъби под ръка, слагаме и от тях.

Внимателно наливаме в тавата водата и бялото вино и леко я разклащаме, за да се наместят всички съставки.

Покриваме с фолио и печем на 180 градуса около 1.5-2 часа. След което махаме фолиото, обливаме порциите със соса и печем още около 30 минути, до получаването на златист загар на ястието.

Заешкото става много крехко и ароматно!

Да ви е сладко!

Съотношението олио:вода:вино може да бъде и 1:1:1.подобни рецепти тук

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар