Забулено заешко с английски бекон

30/01/2018
Ваня Георгиева
отВаня ГеоргиеваГуру1343136413634
"Балансирано, ароматни и божествено вкусно "
Приготвяне20 мин.
Готвене80 мин.
Общо100 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
10 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо351
  • Преглеждания за месеца2
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена10

Необходими Съставки

  • заешко месо - 1/2 заек
  • английски бекон - 1 опаковка (250 - 300 г.)
  • пресен лук - 1 връзка
  • пресен джоджен - 5 стръка (може и сух)
  • ориз - 1 ч.ч.
  • черен пипер
  • червен пипер
  • олио
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете заека на порции, овкусете със сол и червен пипер, хубаво натрийте месото.

Нарежете пресния лук и сипете в тава със олио, добавете джоджена, червения и черния пипер.

Подредете порциите заешко и сипете вода, от снимката се вижда колко.

Върху всяко парче месо покрийте със бекона.

Покрийте със алуминиево фолио и печете около час, след което извадете и добавете ориза, пробвайте месото, ако се къса и е сварено, върнете във фурната без фолио за запичане и извиране на водата.подобни рецепти тук

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар