Испански ориз на фурна

30/01/2018
"Когото опитате испански ориз на фурна, тогава разбирате, че човек наистина може да се влюби в едно ястие "
Приготвяне20 мин.
Готвене40 мин.
Общо60 мин.
Порции5
Сготви+1 точки
7 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 391
  • Преглеждания за месеца19
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4.8 от 5
  • Сготвена7

Необходими Съставки

  • свински ребра - 1 шепа
  • бекон - 1 шепа
  • кървавици - 2 бр.
  • ориз - 2 ч.ч.
  • вода - 6 ч.ч. или бульон
  • картоф - 1 бр.
  • домати - 1 бр.
  • нахут - шепа сварен
  • чесън - 1 глава
  • сол
  • шафран - 1 щипка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сварете нахута в тенджера да готовност.

В гювеч изпържете до златисто месото. Добавете ориза и когато стане прозрачен, налейте водата (може да ползвате част от нахутната вода).

Щом заври, сложете нахута, наредете картофите на колелца, домата, чесъна, който сте изчистили от големите външни люспи и подправките.

Печете на 200 градуса до извиране на водата.

Сервира се с чеснова майонеза.подобни рецепти тук

5 4
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар