Кюфтенца с ориз и моркови

30/01/2018
ВИЛИ-Виолета Матева
отВИЛИ-Виолета МатеваГуру201584573314
"Вкусни кюфтенца без кайма - мисията е не само възможна, но и много вкусна "
Приготвяне20 мин.
Готвене50 мин.
Общо70 мин.
Порции8
Сготви+1 точки
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо861
  • Преглеждания за месеца2
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

  • ориз - 4 с.л. сварен
  • бяло вино - 100 мл
  • морков - 1 бр.
  • лук - 1 малка глава
  • яйце - 1 бр.
  • оризово брашно - 3 с.л.
  • магданоз
  • сол - на вкус
  • черен пипер
  • чесън - 1 скилидка
  • олио - за пържене
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измива се оризът и варим в подсолена вода, смесена с бяло вино, до готовност, после се отцежда.

Морков се обелва и настъргва на ренде, лук и скилидка чесън се режат на ситно.

Смесваме в купа сварен ориз, яйце, настърган морков, лук, чесън и оризово брашно. Овкусява се със сол, черен пипер и ситно нарязан магданоз.

Разбърква се на гъста каша.

Загрява се олио, гребваме с голяма лъжица и сипваме в олиото.

Пържи се на 4 степен от двете страни до златисто. Внимавайте, че понякога пръска.

Изваждат се върху салфетка, да попие мазнината, и сервираме.подобни рецепти тук

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар

Подобни от Ezine.bg

Кулинарна Мрежа
Facebook Group · 51 711 членове
Стани част от нашата кулинарна платформа. Готви и се забавлявай със стотици кулинари от всички краища на страната!