Десерт от тиква с ориз и крем карамел

30/01/2018
"Хапвайте спокойно от този десерт, защото калориите от десертите не се лепят на дупето, те отиват направо в сърцето "
Приготвяне30 мин.
Готвене40 мин.
Общо70 мин.
Порции5
Сготви+1 точки
7 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо5 113
  • Преглеждания за месеца18
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена7

Необходими Съставки

  • тиква - 1 кг
  • ориз - 1 ч.ч.
  • захар - 1 ч.ч.
  • прясно мляко - 500 мл
  • яйца - 3 бр.
  • краве масло - 50 г
  • канела - 1 ч.л.
  • ванилия - 2 бр.
  • орехи - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязваме тиквата на локумчета и я задушаваме до готовност.

Предварително си сваряваме ориза и го промиваме със студена вода.

Приготвяме си крем карамела, като разбиваме яйцата и ги смесваме с прясното мляко , захарта и ванилията.

Вземаме тава и поставяме половината от кравето масло и изчакваме да се разтопи.

Поставяме готовите тиквени парчета и между тях разхвърляме ориза.
Отгоре поръсваме с канелата.

Заливаме със сместа от яйцата и прибавяме останалото масло, което сме нарязали на малки кубчета.

Поставяме съда в печката и печем до готовност.

След като извадим съда поръсваме с натрошените орехи и прибираме в хладилника, за да стегне добре.подобни рецепти тук

5 7
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар