Кюфтета по свищовски

20/11/2012
Rositsa Ivanova
отRositsa IvanovaДарт Вейдър26286463
"Вкусни и сочни кюфтенца със специален сос и ароматни подправки"
Приготвяне25 мин.
Готвене45 мин.
Общо70 мин.
Порции3
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо14 043
  • Преглеждания за месеца6
  • Преглеждания за седмицата1
  • Коментирана3 пъти
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

  • свинско месо - 650 г
  • ориз - 100 г
  • лук - 150 г кромид
  • масло - 100 г краве
  • домати - 150 г
  • брашно - 30 г
  • бульон - 1 кубче зеленчуков
  • черен пипер - 10 - 12 зърна
  • червен пипер
  • яйца - 1 брой
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете месото от груба съединителна тъкан, измийте го и го смелете в месомелачка. Към каймата добавете почистения, измит, сварен, отцеден и охладен ориз, разбитото яйце, смления черен пипер, ситно нарязани 1/2 лук, 20 г масло и солта. Омесете добре каймата и я приберете в хладилник да престои и да поеме ароматите.

В останалта мазнина и масло вода задушете другия лук до златисто. Прибавете червения пипер, обелените и настъргани домати. Задушете на слаб огън, докато продуктите останат на мазнина. Долейте 250 мл топла вода, в която сте разтворили бульона.

След като сосът заври, добавете оформените и оваляни в брашно кюфтета. Оставете кюфтетата по свищовски да се готвят до готовност, като не бъркате ястието, а от време на време разклащате съда. Поднесете топло.подобни рецепти тук

5 4
4 4
3 4
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (3)

РУМЯНА
РУМЯНА
28.02.2017 11:11
АЗ СЪМ КОРЕНЯЧКА СВИЩОВЛИЙКА И ТОВА НЕ СА КЮФТЕТА ПО СВИЩОВСКИ!
0
0
ели
ели
21.01.2014 01:09
отново поредната кулинарна простотия- ка по свищовски, като това си е стандартната кюфтета с доматен сос или кюфтета яхния както искате така го пишете.
3
0
свищовския
свищовския
21.01.2014 15:26
По свищовски са !!!
2
0
emilia
emilia
05.04.2013 20:07
Е ЗАЩО ПЪК ПО СВИЩОВСКИ? ТО ТОВА СА СИ КЮФТЕТА СЪС ДОМАТЕН СОС ПО БЪЛГАРСИ!
3
0

Виж всички коментари или напиши такъв