Заек с картофи в глинен гювеч

31/01/2018
Елена
отЕленаНовак322
"Лесно ще приготвите сочен заек, с тази изпитана и много лесна рецепта за заек с картофи в глинен съд "
Приготвяне50 мин.
Готвене150 мин.
Общо200 мин.
Порции8
Сготви+1 точки
6 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо2 685
  • Преглеждания за месеца273
  • Преглеждания за седмицата34
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена6

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязваме заека на порции и го поръсваме от всички страни със сол и черен пипер.

Запържваме го до златисто от всички страни в тиган в предварително загрятото олио. След това изваждаме от тигана запържените парчета и ги затваряме в тенджера под похлупак, за да са на топло.

В останалата мазнина в тигана прибавяме захарта, разбъркваме, докато се карамелизира, и добавяме нарязания на полумесеци кромид. След като поомекне, добавяме нарязаните на ивици гъби и задушаваме няколко минути.

Сваляме от огъня, подправяме на вкус със сол и черен пипер и добавяме част от нарязания на ситно магданоз.

На дъното на голям глинен гювеч (предварително намазан с олио) нареждаме половината от картофите. Върху тях разпределяме половината от луково-гъбената смес и добавяме 1-2 дафинови листа и 2-3 зърна бахар.

Върху нея нареждаме парчетата заек. Покриваме с останалата част от лука, след това с втората половина картофи.

Заливаме с виното (бирата) и бульона.

Печем при 200 градуса. Глинения гювеч се поставя в студена фурна, след което се пече за около 2- 2.5 часа в зависимост от фурната. Накрая се поръсва останалия ситно нарязан магданоз.подобни рецепти тук

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар

Подобни от Ezine.bg

Кулинарна Мрежа
Facebook Group · 51 711 членове
Стани част от нашата кулинарна платформа. Готви и се забавлявай със стотици кулинари от всички краища на страната!