Gotvach.bg»Рецепти»Паста»Лазаня»Лазаня с пиле, шунка и кашкавал

Лазаня с пиле, шунка и кашкавал

Нина ИвановаНина Иванова
Мастър Шеф
1114974444922
Лазаня с пиле, шунка и кашкавал
Снимка: Нина Иванова
1 / 4
31/01/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
90 мин.
Порции
10
"Лазаня, каквато ще се хареса на всички изгладнели лакомници"

Необходими Продукти

  • кори за лазаня - 700 г
  • пилешко месо - 700 г от бутче
  • шунка - 500 г
  • кашкавал - 500 г
  • домати - 1 кг смлени
  • прясно мляко - 500 мл
  • масло - 100 г
  • брашно - 2 с.л.
  • лук 1 - 2 глави
  • моркови - 1 - 2
  • сол
  • олио
  • зехтин
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сос тип Болонезе с пиле вместо кайма:

Нарежете лука на ситно или го настържете. Задушете го в 2-3 лъжици зехтин. Един морков се настъргва и се прибавя към лукът. Задушете още 5 минутки и оставете настрани. Нарежете на ситно пилешкото месце и го задушете с малко водичка и олио. Прибавете към него лука с моркова и запържете 10-15 минути. Добавете смлените домати и подправки на вкус.

Сос Бешамел:

В удобен дълбок съд разтопете маслото и дръпнете от котлона. Бавно и постепенно прибавяйте брашното и разбъркайте много добре. Върнете на котлона сместа и след като се затопли, добавете млякото, като не спирате да разбърквате. Варете, докато сместа се сгъсти и накрая се слагат сол и черен пипер на вкус.

Вземете голяма и дълбока тава и наредете един ред от корите. Покрийте с тънък пласт сос Бешамел и пласт сос Болонезе. Следва пласт нарязана на ситно шунка и настърган кашкавал. Така подреждаме и другите редове. Накрая завършваме с ред кори, които покриваме със сос Бешамел и настърган кашкавал.

Печем в предварително загрята на 220 градуса фурна около 35 - 45 минути.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: