Печено заешко с ориз, лук и сини сливи

31/01/2018
Ваня Георгиева
отВаня ГеоргиеваГуру1344136513644
"Понякога ястията са толкова вкусни, че ни идва да оближем чинията, без да ни е грижа за добрите маниери "
Приготвяне15 мин.
Готвене80 мин.
Общо95 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
7 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо451
  • Преглеждания за месеца5
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена7

Необходими Съставки

  • заешко месо - 1/2 заек
  • ориз - 1 ч.ч.
  • пресен лук - 1 връзка
  • сушени сини сливи - 10 бр.
  • джоджен - 5 стръка пресен или сух
  • червен пипер - 1 с.л.
  • черен пипер - щипка
  • олио
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете заешкото месо на порции, поръсете със сол и червен пипер.

В плаке или тава сипете олио и нарязания пресен лук, отгоре сложете порциите месо. Поръсете с джоджена и черния пипер, сипете вода около 3 ч.ч.

Покрийте с алуминиево фолио и сложете във фурната за около час, след което извадете и добавете измития ориз и накиснатите предварително сини сливи.

Отново покрийте със фолиото и пъхнете във фурната за около 15-20 минути.

Най-накрая извадете фолиото и запечете за кратко, така се приготвя, за да не изсъхва месото, а да остане сочно отвътре, а отвън - с хрупкава коричка.подобни рецепти тук

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар