Гъбена чорба с ориз

31/01/2018
Мария Симова
отМария СимоваМастър Шеф778447635
"Супервкусна чорбичка, която лесно ще приготвите само с няколко продукта "
Приготвяне20 мин.
Готвене50 мин.
Общо70 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
6 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо4 050
  • Преглеждания за месеца556
  • Преглеждания за седмицата114
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена6

Необходими Съставки

  • гъби - 500 г пресни
  • лук - 1 глава малка
  • моркови - 1 бр.
  • доматен сок - 200 мл консерва
  • ориз - 1/3 ч.ч.
  • краве масло - 50 г
  • магданоз - за поръсване
  • сол - на вкус
  • черен пипер - на вкус
  • оцет - по желание
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистените и измити гъби, лук и морков нарежете на ситно. Поставете ги в тенджера с вода и варите за 30 минути.

обавете ориза и варите до омекването му. Накрая добавяте доматения сок и варите за кратко.

Малко преди да свалите ястието от огъня, посолете на вкус и добавете маслото и поръсете с магданоз.

Сервирайте чорбата гореща, като поръсите с черен пипер и добавите оцет на вкус (по желание).подобни рецепти тук

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар