Пуешки бутчета с доматен сос

25/11/2012
Роси Трифоноваот Роси ТрифоноваИноватор / Автор
Приготвяне20 мин.
Готвене70 мин.
Общо90 мин.
Порции4-5
Сготви+2 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо4 824
  • Преглеждания за месеца6
  • Преглеждания за седмицата4
  • Рейтинг3,2 от 5

Необходими Съставки

  • пуешко месо - 2 бутчета
  • домати - 1.5 кг
  • чесън - 3 скилидки лук - 1 глава
  • сол
  • черен пипер
  • соев сос - 2 - 3 с.л.
  • бульон - 1 кубче пилешки
  • вино - 1/2 ч.ч. червено
  • олио - 80 - 100 мл
  • майорана - 1

Начин на приготвяне

Пуешките бутчета се слагат да се запържат равномерно от всички страни в половината сгорещено олио. След като се запекат равномерно се вадят и се прехвърлят в тава. Заливат се със соевия сос и виното и се пекат под фолио до пълна готовност.

През това време в останалото олио се запържва настъргания лук и смления чесън. Добавят се пасираните или смелени домати и всичко се вари, докато сосът се редуцира или се посгъсти.

Накрая се добавят сол, прясно смлян черен пипер и майорана. Изпечените пуешки бутчета се поднасят в голямо плато, заляти с доматения сос.

NB: Ако искате сосът да е по-фин, може да го прецедите през фина цедка.подобни рецепти тук

  • Любими
  • Google+
  • Pinterest

5 2
4 0
3 1
2 1
1 1
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар

Подобни Рецепти