Gotvach.bg»Рецепти»Туршии и зимнина»Буркани»Консервирани чери домати

Консервирани чери домати

ЗориЗори
Гуру
1k10k5k8k7
Консервирани чери домати
Снимка: Зори
1 / 3
01/02/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
30 мин.
Порции
4
"Лесно и бързо ще консервирате чери доматки за зимата, запазвайки неповторимия им вкус и аромат"

Необходими Продукти

  • чери домати - 1 кг
  • сол - 1 к.л. на буркан
  • черен пипер - 1/2 пакетче на зърна
  • чесън - 2 скилидки
  • вода - 300 мл
  • пресни билки по желание
  • риган
  • босилек
  • магданоз
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За два малки буркани с вместимост по 400 г ви трябват около 1 кг чери домати.

На дъното на всеки буркан слагам по 1 к.л. сол, по една нарязана на филийки скилидка чесън и няколко зрънца черен пипер.

Чери доматките се измиват и се слагат в малки буркани с винт, като леко се притискат, за да се съберат повече в буркана. Може да добавите малко магданоз, риган или босилек по ваш вкус.

За да запазя вкуса и аромата на домашните чери доматчета, предпочетох да ги консервирам без билки. При следващо консервиране може би ще сложа и малко пресни билки.

Заливат се с малко вода - около 150 мл на буркан и се затягат капачките. Слагат се в съд с вода, на дъното на който се сложили памучна кърпа.

Водата трябва да облива бурканите поне два пръста над капачките. Стерилизират се за 10 минути след завирането на водата.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка: