Оризови кашкавалки

01/02/2018
ЖГеоргиева
отЖГеоргиеваЧирак41
"Успяхте ли или докато ги направиха и лакомниците ги изядоха преди да ги опитате "
Приготвяне20 мин.
Готвене10 мин.
Общо30 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо263
  • Преглеждания за месеца33
  • Преглеждания за седмицата4
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Содата се гаси в млякото. Яйцето се разбива със солта.

Разбъркват се, добавят се настърганият кашкавал и размекнатото масло. Аз нарязах кашкавала на парченца, вместо да настържа. Разбърква се. Прибавя се 1 чаша от брашното. Хубаво се разбърква.

Омесва се меко лепнещо тесто. Оформят се топчета с големината на орех. С лъжица е най-лесно. Подреждат се в тава върху хартия за печене, на разстояние едно от друго (увеличават обема си при печене).

Пекат се в загрята на 200 градуса фурна за 10 минути.

Изчезват за секунди...подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар