Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Свинско месо»Гювеч»Свинско месо с наденица и кисело зеле в гювеч

Свинско месо с наденица и кисело зеле в гювеч

Свинско месо с наденица и кисело зеле в гювеч1 / 2
06/02/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
100 мин.
Общо
125 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • свинско месо - 1 кг
  • наденица - 500 г дебела свинска
  • луканкова наденица - 500 г
  • кисело зеле - 1 бр.
  • гъби - 250 гр.
  • пиперки - използвам замразени червени
  • черен пипер
  • червен пипер
  • сол
  • олио
  • магданоз - сух или пресен
  • червено вино - 2 ч.ч.
  • вода
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Слагате малко олио на дъното на гювеча, след това нареждате няколко листа от зеле.

Нареждате последователно месото (оформено като пържоли или на кубчета по ваш вкус), дебелата наденица, гъбите, червения пипер и тънката наденица.

После слагам още един ред гъби и червен пипер, поръсвам с подправките и закривам със зелето.

Добавям червено вино и вода.

Пече се в умерена фурна.

Не по-малко от три часа.

Приятен апетит!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: