Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладки и Бисквити»Масленки»Ваниловo-шоколадови маслени бисквити

Ваниловo-шоколадови маслени бисквити

marcheva14marcheva14
Мастър Шеф
1k9k3k6k1
Ваниловo-шоколадови маслени бисквити
Снимка: marcheva14
2 / 5
02/02/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
13 мин.
Общо
38 мин.
Порции
30
"Тези бисквити са просто невероятни - няма да може да им се наситите"

Необходими Продукти

  • Ванилово маслено тесто
  • масло - 113 г на стайна температура
  • захар - 100 г кристал
  • жълтъци - 1 бр.
  • ванилия - 1 ч.л. екстракт
  • брашно - 150 г бяло
  • сол - 1/4 ч.л.
  • МАСЛЕНО ШОКОЛАДОВО ТЕСТО
  • масло - 113 г на стайна температура
  • захар - 100 г кристална
  • жълтъци - 1 бр.
  • брашно - 125 г бяло
  • какао - 30 г висок процент
  • сол - 1/4 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Фурна - 180 градуса.

Плоска тава покрита с хартия за печене.

1. Ванилово тесто:

В купата на миксера се разбива маслото до крем, добавя се и захарта. Разбива се на висока скорост, около 3 до 5 минути, до пухкава смес. Добавят се жълтъкът и ванилията, разбива се отново, само докато се комбинира с маслената смес.

Брашното и солта се добавят на две порции и се разбърква с шпатула до хомогенност. Оформя се правоъгълник, завива се във фолио и се оставя в хладилник най-малко за 2 часа.

2. Шоколадово тесто:

В купата на миксера се разбива маслото до крем, добавя се и захарта, разбива се за около 3 до 5 минути до пухкава смес. Добавя се жълтъкът, разбива се, докато се комбинира със сместа.

Брашното се добавя със солта на порции, а какаото през цедка и се разбърква с шпатула до хомогенна смес. Тестото се оформя на правоъгълник, завива се във фолио и се оставя в хладилник най-малко за 2 часа.

Ваниловото охладено тесто се разточва с точилка между две хартии за печене на правоъгълник с размер 30/23 см. Шоколадовото тесто се разточва по същия начин и се поставя върху ваниловото и с помощта на хартията се навива на ролка.

Завива се отново във фолио и се оставя за 1 час в хладилник. След необходимото охлаждане с остър нож се реже на филии около 6 мм. Поставят се в тавата покрита с хартия за печене.

Пече се на 180 градуса 12-15 минути, до леко златисти ръбове.

Бисквитите се охлаждат в тавата за около 7 минути и след това се изваждат.

Източник: Home Cooking

Забележка: Богата на вкус маслена бисквита с класическа комбинация на ванилия и какао. Любима бисквита на децата, заради красивите спирали.

Рецептата е лесна и бърза, с общи съставки, тестото може да се приготви предварително, да се съхранява в хладилник в рамките на 3 дни и по-късно да се изпече.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.9
58
41
30
20
10
Дай твоята оценка: