Равиоли от тиква, прошуто, рикота и орехи в сос от тиквички

02/02/2018
"Равиоли с богата плънка и с разкошен сос, каквито може да намерите само в Италия и при нас "
Приготвяне40 мин.
Готвене25 мин.
Общо65 мин.
Порции2
Сготви+1 точки
6 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо267
  • Преглеждания за месеца7
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена6

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Направете кладенче от брашното и твърдата пшеница. Чукнете яйцата вътре и замесете тесто. Обвийте тестото в стреч фолио и оставете за 30 минути в хладилника.

Направете плънката, като обелите, нарежете на кубчета и запържите в малко олио тиквата. Налейте вода, колкото да я покрие, сложете щипка сол и варете до готовност. Изчакайте да изстине леко и намачкайте хубаво с вилица.

В сух тиган изпечете орехите. Изчакайте да изстинат и ги нарежете на дребно.

Нарежете прошуто на тънки лентички и запържете в малко зехтин. Смесете тиквата с рикотата, орехите и прошуто. Разбъркайте добре. Сложете щипка сол и щипка черен пипер.

Извадете тестото от хладилника и разделете на 3 топки. Всяка топка минете през машинка за паста до 3-та степен. Разрежете листа на две. Едната част сложете във формичка за равиоли. Притиснете с пръсти всяка дупка и напълнете с плънката. Захлупете с другия лист и изрежете краищата. Сварете равиолите в гореща подсолена вода за 4-5 мин.

За соса обелете и нарежете на кубчета тиквичката. В тенджера сложете млякото на котлона и изчакайте да заври. Сложите щипка сол, тиквичката и чери доматите, разрязани през средата.

Варете около 20 минути или до готовност на тиквичката. Отстранете люспата от доматите и пасирайте. Върнете на котлона и добавите ригана и босилека. Оставете 5 минути да къкри и изключете.

Сервирайте равиолите със соса, чери домати, люспи пармезан и пера от лук.подобни рецепти тук

5 7
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар