Равиоли с кедрови ядки, Фета и сос от пресни домати

02/02/2018
"Равиоли с фета или изкуството да се наслаждаваш на живота и хубавата храна "
Приготвяне90 мин.
Готвене15 мин.
Общо105 мин.
Порции2
Сготви+1 точки
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо102
  • Преглеждания за месеца6
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Направете тесто за равиолите от брашното, 2-те яйца и твърдата пшеница. Завийте в стреч фолио и оставете за 30 минути в хладилника.

В купа рендосайте домата. Сложете зехтина, оцета, солта и нарежете на дребно босилека. Разбъркайте и заделете.

Вземете друга купа и в нея намачкайте сиренето. Изпечете кедеровите ядки в сух тиган. Изчакайте да изстинат и ги нарежете при сиренето. Сложете зехтина и разбъркайте.

Извадете тестото от хладилника и разделете на три топки. Всяка топка минете през машинка за паста до 3-та степен.

Разрежете листа на две и покрийте формичката за равиоли. Притиснете с пръсти внимателно във всяка дупка и напълнете с плънката.

Затворете с другия лист и минете с точилка, за да отрежете краищата. Сварете равиолите в гореща, подсолена вода за 4-5 мин.

Сервирайте в соса от домати, а отгоре поръсени с магданоз.подобни рецепти тук

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар

Подобни от Ezine.bg

Кулинарна Мрежа
Facebook Group · 51 711 членове
Стани част от нашата кулинарна платформа. Готви и се забавлявай със стотици кулинари от всички краища на страната!