Крехки телешки медальони с ориз и зеленчуци

03/02/2018
zarq666@gmail.com
отzarq666@gmail.comМастър Шеф6582022220
"Месо, което се топи в устата и ароматна гарнитура - току що описахме перфектното ястие "
Приготвяне30 мин.
Готвене35 мин.
Общо65 мин.
Порции3
Сготви+1 точки
7 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо2 338
  • Преглеждания за месеца88
  • Преглеждания за седмицата4
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена7

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Предната вечер измийте телешките медальони и ги залейте със сока от половин буркан кисели краставички, покрийте съда и ги оставете в хладилника за през нощта.

На следващия ден излейте останалата в съда марината, отцедете медальоните и ги поръсете с черен пипер, чесън на прах и сол, поръсете малко олио и оставете за поне 30 минути.

През това време измийте и подгответе зеленчуците - морковът и лукът се белят и нарязват на кубчета, печурките се измиват и нарязват, зеленият фасул, ако е много дълъг, също се нарязва на по-малки парчета.

Чесънът и магданозът се нарязват на ситно и ги отделяме за най-накрая. Оризът се измива и отцежда от водата.

В тиган с незалепващо покритие се изсипва малко олио и част от маслото и се запържват медальоните. След като придобият апетитен загар (от 6 до 8 мин. максимум), се обръщат и от другата страна за кратко.

Изваждат се от тигана и в същата мазнина се добавя брюкселското зеле, задушава се под капак няколко минути и се изважда.

След това в отделилата се мазнина се запържва лукът и остатъкът от маслото.

Постепенно се добавят и останалите зеленчуци - морковът, гъбите и зеленият фасул под капак, като се отварят и бъркат от време на време, за да се задушат равномерно.

Накрая се добавя оризът, разбърква се няколко пъти, докато поеме соковете и се залива с две чаши горещ гъбен бульон.

Разбърква се и се оставя на котлона, докато поеме бульона. При необходимост се добавя допълнително чаша гъбен бульон.

Няколко минути преди да свалите ориза от котлона, добавете наситнените чесън и магданоз и подправете със сол и черен пипер на вкус.

Поднесете телешките медальони, гарнирани с ориза със зеленчуци и задушеното в масло брюкселско зеле.

Добър апетит!подобни рецепти тук

5 5
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар