Заешка лучена яхния с бяло вино

03/02/2018
Ваня Георгиева
отВаня ГеоргиеваГуру1347136513674
"Зайчетата може и да обичат моркови, но на заешката яхния ѝ трябва лук и бяло вино - така е най-вкусна "
Приготвяне20 мин.
Готвене70 мин.
Общо90 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо866
  • Преглеждания за месеца60
  • Преглеждания за седмицата5
  • Рейтинг4.8 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

  • заешко месо - 1/2 заек
  • лук - 4 бр.
  • чесън - 1 голяма глава
  • бяло вино - 1 ч.ч. (може домашно Памид или Розе)
  • дафинов лист - 3 - 4 листа
  • черен пипер - 10 бр. на зърна
  • доматено пюре - 5 с.л
  • олио
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете заешкото месо на порции, а лука на едро. Сипете олио в тенджера и първо запържете месото, добавете и лука, заедно също запържете.

Поръсете червения пипер и сипете вода, оставете да къкрят на бавен котлон, след около 20 минути прибавете скилидките чесън, доматеното пюре и зърната черен пипер.

Когато яхнията поизври сипете и виното, варете до готовност на желаната гъстота.подобни рецепти тук

5 3
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар