Заешки вързопчета с чудна плънка и сос

03/02/2018
Ваня Георгиева
отВаня ГеоргиеваГуру1357137513844
"Изискано меню за специални гости, които искате да впечатлите с кулинарните си умения "
Приготвяне20 мин.
Готвене80 мин.
Общо100 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
7 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо514
  • Преглеждания за месеца25
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена7

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Хубаво изкиснете заешкото месо в студена вода и оцет. С много остър нож отделете месото около костите на бутчетата и гръбнака на заека.

Пригответе си 4 еднакво тънки части, където е по-дебело месото, леко начукайте. Поръсете със сол и черен пипер.

Гъбите почистете и запържете със пресния лук и масло. Шунката нарежете на дребни кубчета.

Върху всяко парче сложете от шунката, гъбите и топено сирене, в горния край завържете с конец да получите вързопче.

Намажете тавичка с олио и поставете вързопчетата, върху всяко в центъра сложете по парче масло и напръскайте обилно със соев сос.

Сложете да се запичат във умерена фурна, когато се зачервят извадете и поръсете със настърган кашкавал.

Соса пригответе, като загреете млякото със сметаната и топеното сирене, разбъркайте хубаво и прибавете бульона и накрая брашното за получаването на гладък сос.подобни рецепти тук

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар

Подобни от Ezine.bg

Кулинарна Мрежа
Facebook Group · 51 711 членове
Стани част от нашата кулинарна платформа. Готви и се забавлявай със стотици кулинари от всички краища на страната!