Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Попчета в подлучен сос

Попчета в подлучен сос

Попчета в подлучен сос1 / 2
03/02/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
40 мин.
Порции
6

Необходими Продукти

  • попчета - 1 кг изчистени
  • сол
  • царевично брашно - 100 г
  • олио - 100 мл
  • зелен лук - 5 стръка
  • брашно - 1 с.л.
  • бяло вино - 100 мл
  • лимонов сок - 50 мл
  • черен пипер
  • копър - 1/2 връзка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измивате попчетата, подсушавате, посолявате, овалвате в царевичното брашно и запържвате в загрятата предварително мазнина от двете страни.

Изваждате от тигана и поставяте в чиния със салфетка да се отцедят от мазнината.

В друг съд запържвате ситно нарязания лук, добавяте брашното, разбърквате и наливате виното, лимоновия сок и 150 мл вода, посолявате, поръсвате с черен пипер и връщате рибите в тигана със соса да покъкрят на слаб огън.

Накрая поръсвате ястието със ситно нарязания копър.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: