Пликове с плънка

03/02/2018
Марияна
отМариянаМастър Шеф6242555813
"Хапваш и усещаш ароматната плънка - и светът става една идея по-хубав "
Приготвяне25 мин.
Готвене40 мин.
Общо65 мин.
Порции3
Сготви+1 точки
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо269
  • Преглеждания за месеца18
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме пържолките и ги режем на много малки късчета. Овкусяваме ги със сол и черен пипер. Слагаме на котлона олио около 7 с.л. и го сгорещяваме. В него слагаме месото и ги задушаваме. Трябва да си променят цвета но не да ги изпържваме до загар.

Лука го обелваме, праза също и го нарязваме на тънко но не ситно, за да може да се усеща. Към месото, като стане готово, слагаме лука и праза и разбъркваме. Задушаваме.

Почистваме пипера, лука, праза. Добавяме нарязана на тънки парченца чушка и нарязан на кубчета морков. Добавяме лютеницата и объркваме. Разбъркваме често. Овкусяваме със сол и черен пипер на вкус. Поръсваме с чубрица. Слагаме капака отгоре и задушаваме. Намаляваме котлона. Дърпаме плънката.

В малко тенджерка слагаме маслото и олио. Като се разтопи маслото и сгорещи добавяме брашното да се позапържи. Променя цвета си брашното и наливаме на струйка прясното мляко. Намазваме тавичка с масло. Нужни са ни три парчета кори на сач. В случая съм използвала турски кори малки, не от стандартните кори /големи на сач/.

Делим плънката на три равни части, слагаме в парче кора от плънката и загръщаме всеки два противоположни края като плик. Нареждаме ги едно до друго в тавичката. Залива със соса. Отгоре настъргваме с кашкавал и печем до готовност на 200 градуса в загрята фурна.

Режем на три внимателно, за да може се запази целостта и сервираме.Да ви е сладко! Размера на тавичката е 30/20 см. Единия плик го нарязах на парченца, за да се види как изглежда вътре.подобни рецепти тук

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар