Домашни сладки с мармалад от сини сливи

03/02/2018
Diana
отDianaПомощник Готвач93918
"Колкото и нависоко да качите кутията с домашни сладки, децата ще намерят начин да стигнат до нея и да ги излапат до последната "
Приготвяне40 мин.
Готвене30 мин.
Общо70 мин.
Порции5
Сготви+1 точки
11 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо2 013
  • Преглеждания за месеца14
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг4.7 от 5
  • Сготвена11

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Слагам содата в млякото и разбърквам, за да шупне. Разбивам омекналото масло със захарта (ако ползвате мас също трябва да е стояла на топло и леко да е поомекнала, за да може да я разбърквате). Добавям млякото, олиото, ароматите, кората и сока от лимона.

Добавям от брашното към яйчено-маслената смес и бъркам на ръка с лъжица, докато се сгъсти достатъчно и омесвам с останалото брашно нелепнещо тесто. Завивам го във фолио и го оставям във фризера за 15-20 мин. да стегне.

Върху набрашнена повърхност разточвам част от тестото на правоъгълен лист (остатъка до следващото разточване държа в хладилника да не се отпуска), в началото на листа по ширина слагам от сладкото от сини сливи, завивам напред на рулце и го изрязвам. После нарязвам рулцето на пурички.

Подреждам го на разстояние в плоска тава, покрита с хартия за печене, и ако съм действала бързо и тестото е още хладно изпичам веднага в предварително загрята на 200 гр. фурна.

Ако ли не е много стегнато - прибирам тавата в хладилника за малко да стегне сладките, така пуричките няма да се разливат при печенето (ако не са хубаво стегнати при печене, ще загубят формата си).

По същия начин оформям останалото тесто, което съм прибрала във фризера. След изкарване от фурната по желание може да ги поръсите и с пудра захар.

След като изстинат е желателно да се приберат в плик или метална кутия, за да не изпръхнат. Ако месите с мас, съм забелязала, че след няколко дни стават още по-вкусни, докато при маслото не им се променя вкуса.подобни рецепти тук

5 2
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар