Gotvach.bg»Рецепти»Основни Ястия»Кафяв ориз със свинско и гъби

Кафяв ориз със свинско и гъби

Кафяв ориз със свинско и гъби
Снимка: Веселина Константинова
1 / 3
21/10/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
75 мин.
Порции
4
"Искахме свинското да стане още по-неустоимо, затова го гарнирахме с гъби и кафяв ориз"

Необходими Продукти

  • кафяв ориз - 250 г
  • вода - 500 мл
  • хималайска сол
  • свинско месо - 500 г за готвене
  • праз - 2 стръка /бялата част/
  • печурки - 350 г
  • червен пипер - 1 с.л.
  • индийско орехче - 1 щипка
  • зехтин - 4 с.л.
  • черен пипер
  • див лук - перца
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте добре ориза и го сложете в подходящ съд за варене.

Залейте го с водата, добавете 2 с.л. зехтин и го сложете да се свари до пълна готовност.

В края на готвенето /оризът трябва да е омекнал/, овкусете с хималайска сол и щипка индийско орехче.

Почистете праза и гъбите и ги нарежете на подходящи парчета.

Сложете ги в тава за печене и добавете свинските късчета. Овкусете със сол, черен пипер и червен пипер.

Поръсете със зехтин и изпечете до златист загар, като разбърквате от време на време.

Сервирайте кафявия ориз, гарниран с печени свински късчета, праз и гъби.

Декорирайте с перца от див лук.

Кафявият ориз със свинско и гъби е много вкусен.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: