Салата Айсберг с ангурини и риба тон

05/02/2018
Анонимен
отАнонименНовак1315
Приготвяне10 мин.
Готвене6 мин.
Общо16 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо191
  • Преглеждания за месеца4
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

  • салата айсберг - 1 бр.
  • ангурини - 2 опаковки
  • чесън - 3 - 4 скилидки
  • рулца от раци - 1 оп.
  • риба тон - 2 малки или 1 голяма консерва
  • червена чушка - 1/2
  • чери домати - 10 - 15
  • олио - 2 с.л.
  • лимон - сока на 1/2
  • босилек - на вкус
  • маслини - черни и зелени за декорация
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистваме и нарязваме Айсберга в голяма купа.

В тиган загряваме олиото и слагаме ситно нарязания чесън. Запържваме за 2-3 минути.

Добавяме ангурините, разбъркваме и оставяме за 3 минути.

Подправяме с босилека и лимоновия сок. Прибавяме към салатата.

Чушката я нарязваме на тънки ивици, чери доматчетата - на четвъртинки, а рулцата от раци - на кръгчета. Добавяме в купата при другите продукти заедно с рибата тон.

Разбърваме добре. Сервираме в дълбока чиния декорирано с маслините.

По желание може да добавите сол. Аз лично не слагам, тъй като ангурините, рулцата от раци и рибата са добре овкусени.

Добър апетит!подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар