Млечен десерт с ориз и пудинг

04/02/2018
ВИЛИ-Виолета Матева
отВИЛИ-Виолета МатеваГуру205684775815
"С малко въображение дори един лесен десерт може да се превърне в истинско произведение на кулинарното изкуство "
Приготвяне30 мин.
Готвене40 мин.
Общо70 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
6 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо481
  • Преглеждания за месеца3
  • Преглеждания за седмицата0
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена6

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Приготвя се пудингът по указание, загрява се прясно мляко със захарта.

Пудингът се разбърква с малко прясно мляко и спиваме в горещото мляко, бърка се на умерен огън да сгъсти, накрая добавяме маслото, сваля се от огъня и разбъркваме докато маслото се разтопи.

Силиконова форма със форма на сърце се изплаква със студена вода и сипваме пудинга в нея. Оставя се в хладилника да стегне.

Приготвя се грис, като се загрява прясното мляко, когато кипне сипваме гриса и бъркаме на умерен огън докато сгъсти.

Накрая прибавяме кокосови стърготини, начупени парчета от половината шоколад, маслото и ванилията.

Разбърква се добре, изважда се формата и върху пудинга сипваме охладен шоколадовия грис. Оставя се една нощ в хладилник да стегне добре. На другия ден се обръща в чиния.

Разтопява се останалия шоколад с бучка масло, леко охладен сипваме в хартиена фунийка и рисуваме шарка върху десерта. Поднасяме охладен.подобни рецепти тук

5 9
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

М. ГЕОРГИЕВА
М. ГЕОРГИЕВА
09.02.2018 09:59
Грис - колко?
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв

Подобни от Ezine.bg

Кулинарна Мрежа
Facebook Group · 51 711 членове
Стани част от нашата кулинарна платформа. Готви и се забавлявай със стотици кулинари от всички краища на страната!