Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Пържена Риба»Специален паниран хек с бадеми

Специален паниран хек с бадеми

Невена Блажева ИвановаНевена Блажева Иванова
Помощник Готвач
2012k7302k1
Специален паниран хек с бадеми
Снимка: Невена Блажева Иванова
2 / 5
04/02/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
80 мин.
Порции
5-6
"Много е важно как ще направите панировката, защото именно в това е тайната на вкусния пържен хек"

Необходими Продукти

  • риба хек - 3 бр. около 1.2 кг
  • царевично брашно - за овалване
  • пшенични пръчици - 2 пакета Слънчо
  • белтъци - 6 бр.
  • сол - на вкус
  • микс пипер - на вкус
  • лимони - 2 бр.
  • бадеми - 150 г
  • за гарнитурата
  • салата айсберг
  • моркови
  • домати
  • царевица
  • червен лук - 2 глави
  • маслини - 10 бр. зелени с чушка
  • сол
  • зехтин - с лайм
  • за соса
  • кисело мляко - 5 с.л.
  • майонеза - 2 с.л.
  • горчица - 1 ч.л.
  • чесън на прах - 1 к.л.
  • олио - за пържене
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Рибата почистете, измийте и разрежете на две по дължина и после още на две по ширина. Посолете, натрийте с пипера и полейте със сока от лимоните. Оставете в хладилник и започнете с приготвянето на панировката.

Разбийте белтъците с щипка сол до получаването на сняг. Пшеничните пръчици смелете в блендер до получаването на фин прах. Бадемите филирайте или смелете в блендер, но за кратко.

Всяко парче маринована риба оваляйте в царевичното брашно, след това потопете в разбитите белтъци, после в прахообразната смес от пшеничните пръчици и накрая във филираните бадеми.

Изпържете в загрятото олио до готовност всяко парче и след това отцедете върху домакинска хартия за премахване на излишната мазнина.

Салатата айсберг накъсайте, моркова нарежете с помощта на белачка на тънки парчета, домата на кубчета. Червения лук обелете, разрежете на две и отделете долната част за направата на кошничка, а останалата нарежете и прехвърлете към салатата.

Овкусете със сол и зехтин. Кошничките от лука напълнете със сладка царевица и маслини.

За соса смесете млякото, майонезата, горчицата и чесъна и разбъркайте.

В подходяща чиния подредете панираната риба, салатата и върху нея сложете кошничката от лука с царевицата, чесновото сосче и резени лимони. Поръсете салатата и соса със изпечени филирани бадеми.

Вкусно да ви е и наздраве!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
56
40
30
20
10
Дай твоята оценка: