Зрял боб плакия със сурова наденица

04/02/2018
Албена
отАлбенаМастър Шеф58475020073
"Обичан аромат и любим вкус, които ще ви върнат към най-хубавите спомени от детството "
Приготвяне20 мин.
Готвене90 мин.
Общо110 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
15 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо682
  • Преглеждания за месеца5
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена15

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Бобът се накисва от вечерта. Сутринта се излива водата и се залива с нова.

Вари се 15и и отново се сменя водата. Лукът, морковът и чушката се нарязват на ситно и се слагат да се варят с боба.

Слагат се за по-наситен вкус и две цели скилидки чесън. Бобът се вари до като омекне. Малко преди готовност се добавят солта и подправките

В тиган се загрява малко мазнина и се запържва червен пипер и един домат нарязан на ситно. Гребва се от боба и се слага при запръжката. Разбърква се и отново се прибавя отново малко боб.

Накрая цялата запръжка се пресипва в тенджерата с боб. Вари се още около пет минути, след което ястието се прехвърля в тава.

В тавата се нареждат суровата наденица и вторият домат, нарязан на кръгчета. Бобът се слага да се запече във фурна на 200 градуса .подобни рецепти тук

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар