Крем Брюле с шоколад

28/04/2009
от ШаниНовак
"Обичаният по цял свят крем брюле, но с нотка шоколад и много добро настроение "
Приготвяне15 мин.
Готвене80 мин.
Общо95 мин.
Порции5-6 бр.
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо9 361
  • Преглеждания за месеца53
  • Преглеждания за седмицата5
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг4,6 от 5

Необходими Съставки

  • яйца – 5 бр.
  • захар - 1/2 ч. ч.
  • сметана – 2 ч. ч.
  • шоколад - бял 90 гр.
  • ванилова есенция – 1/2 ч. л.
  • захар – кафява
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Яйчените жълтъци се разбиват с 1/4 ч. ч. захар.

Сметаната и останалата захар се разбъркват и слагат на котлон докато започнат да къкрят, след което се оставят на слаб огън.

Бавно и при постоянно бъркане се прибавя настъргания на ситно шоколад в сметаната. След това топлата смес постепенно и при постоянно бъркане се прибавя към жълтъците, добавя се и ванилията.

Сместа се разпределя в огнеупорни формички, които се слагат в тава, в която се сипва топла вода, така че водата да стига до половината на формичките. Тавата се слага за 1 час в предварително загрята до 150 С фурна или докато кремът се стегне.

След като са готови се оставят да изстинат и се държат в хладилник поне за 6 часа.

Преди сервиране, формичките се изваждат от хладилника и кремовете се поръсват с кафява карамелизирана захар равномерно.подобни рецепти тук

5 4
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

РОСИ
РОСИ
31.10.2013 16:21
КАКВА СМЕТАНА ИЗПОЛЗВАТЕ
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв